Nr 18584 / 10.12.2012

 

 

Comunicat de presă

 

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza la începutul anului  2013 o bursă a locurilor de munca pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatori danezi vor veni în România pentru a intervieva candidaţii.

           Sunt oferite circa 160 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunilor şi a mazării.

 

I. DESCRIEREA OFERTEI 1

lucratori in agricultura- culegatori de capsuni si zmeura - 20 de posturi

Descrierea locului de muncă:

 

  Munca se desfasoara in aer liber, pe plantatii de capsuni sau in solarii. Culesul capsunilor incepe devreme, la 5-6 dimineata. Sezonul de recoltare a capsunilor incepe in jurul datei de 15 mai si se termina in jurul datei de 30 septembrie. Pentru zmeura, sezonul incepe in jur de 20 iunie si va dura  aprox. pana la finele lui septembrie.

 

Cerinţele locului de muncă:

 

Varsta minimă 18 ani; Munca fizica grea; Sunt preferati lucratorii cu experienta anterioara la culesul capsunilor si zmeurei; Lucratorii trebuie sa fie motivati si flexibili in privinta programului, limba engleză nivel mediu.

 

Salariu:

 

Plata muncii este in functie de cantitatea recoltata (la kilogram): la capsuni, echivalentul in coroane daneze a aprox.0.5-0.9 euro brut/kg., iar la zmeura echivalentul in coroane daneze a aprox.1.3-2 euro brut/kg.

 

 

Alte beneficii:

 

Cazare in camere. Taxa de cazare pe zi/o persoana este de circa 8,7 euro (inclus internet, apa, electricitate, dusuri, masini de spalat).

 

 

Durata contractului:

 

Sezonul la recoltarea capsunilor dureaza circa 4 luni (aprox.15 mai-30 septembrie) iar pt. zmeura circa 3 luni (aprox. 20 iunie-30). 6 zile/saptamana, in medie 35-40 ore/saptamana.

 

Termen limită pentru aplicare: 08.01.2013

Mod de aplicare: Candidatii trebuie sa trimita un CV model EUROPASS, in limba engleza, cu poza inclusa in CV, pe adresa de email: Rokkedysseberry@gmail.com. Modelul de CV se poate descarca de pe linkul: http://eures.anofm.ro/jobseekers_cor2.php. Nu sunt acceptate persoane care nu vorbesc si nu inteleg limba engleza. Preselectia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selectie a persoanelor pre-selectate se va face in timp util de consilierul EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, din judetul de domiciliu al candidatului (in cazul judetului Harghitadoamna Viragh Zsuzsanna) Selectia va avea loc in ultima decada a lunii ianuarie 2013, la Timisoara. Detaliile referitoare la data, locatia si programul selectiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

 

 

 

DESCRIEREA OFERTEI 2

lucratori in agricultura- culegatori de capsuni si zmeura – 40 de posturi

 

Descrierea locului de muncă:

 

Munca se desfasoara in aer liber, pe plantatii de capsuni sau in solarii. Culesul capsunilor incepe devreme, la 5-6 dimineata. Sezonul de recoltare a capsunilor incepe in jurul datei de 15 mai si se termina in jurul datei de 15 septembrie. Pentru zmeura, sezonul incepe in jur de 15 iunie si va dura pana in jurul datei de 15 octombrie.

 

Cerinţele locului de muncă:

 

Varsta minimă 18 ani; Munca fizica grea; Sunt preferati lucratorii cu experienta anterioara la culesul capsunilor si zmeurei; Lucratorii trebuie sa fie motivati si flexibili in privinta programului, cunoştinţe de limbă engleză nivel mediu.

 

Salariu:

Plata muncii este in functie de cantitatea recoltata (la kilogram): la capsuni, echivalentul in coroane daneze a aprox.0,5-0,9 euro brut/kg., iar la zmeura echivalentul in coroane daneze a aprox.1,3-2 euro brut/kg.

 

Alte beneficii:

Cazarea se face in camping, la cort. Lucratorii trebuie sa isi aduca de acasa cort si sac de dormit, haine groase etc. Pentru lucratorii care vor munci o perioada mai mare de timp se ofera cazare in camere. Taxa de cazare la cort/zi/o persoana este de 20 DKK, iar pentru cazare in camere este de 50 DKK/zi/o persoana. Se asigura toalete, dusuri, aragaze, frigidere, masini de spalat. Internet gratuit.

 

Durata contractului:

 

Sezonul la recoltarea capsunilor/zmeurei dureaza circa 4 luni (aprox.15 mai-15 septembrie pt. capsuni, aprox. 15 iunie-15 octombrie la zmeura.6 zile/saptamana, in medie 35-40 ore/saptamana.

 

Termen limită pentru aplicare: 08.01.2013

 

Mod de aplicare: Candidatii trebuie sa trimita un CV model EUROPASS, in limba engleza, cu poza inclusa in CV, pe adresa de email: jobdk@mail.dk. Modelul de CV se poate descarca de pe linkul: http://eures.anofm.ro/jobseekers_cor2.php. Nu sunt acceptate persoane care nu vorbesc si nu inteleg limba engleza. Preselectia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selectie a persoanelor pre-selectate se va face in timp util de consilierul EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, din judetul de domiciliu al candidatului (in cazul judetului Harghitadoamna Viragh Zsuzsanna) Selectia va avea loc in ultima decada a lunii ianuarie 2013, la Timisoara. Detaliile referitoare la data, locatia si programul selectiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

 

DESCRIEREA OFERTEI 3

Lucratori in agricultura - culegatori de mazare – 100 de posturi

 

Descrierea locului de muncă:

 

Culegatorii vor lucra in fermele angajatorului din Portugalia si Danemarca. Intre 1 martie - 1 iunie 2013 lucratorii vor munci si vor fi instruiti la locul de munca din Portugalia. Se va munci intr-o comunitate internationala, cu oportunitati de dezvoltare a abilitatilor de munca si socializare. Daca lucratorii se adapteaza cerintelor, in timpul contractului din Portugalia li se va oferi sansa unui nou contract in Danemarca, in perioada 1 iunie-1 septembrie. Lucratorii au ocazia de a-si dezvolta alte abilitati: pe langa culesul mazarei, unii lucratori pot fi soferi de autobuz/tractor, tamplari, zidari sau supervizori etc.

 

Cerinţele locului de muncă:

 

Varsta minimă 18 ani; Munca fizica grea, indiferent de clima; Experienta in munca agricola-avantaj; Lucratorii trebuie sa fie motivati si flexibili in privinta programului;Toleranta si respect pentru colegii din echipa; Onestitate si responsabilitate in toate situatiile; Atitudine pozitiva pentru dezvoltarea abilitatilor si contributie pozitiva in cadrul echipei, limba engleză nivel mediu. Mai multe informatii despre munca se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

 

 

 

 

Salariu:

 

Plata muncii este in functie de cantitatea recoltata.In Portugalia se plateste 0.3-0.4 euro net/kg, iar in Danemarca 0.4-0.6 euro net/kg, in functie de impozitare.

 

Alte beneficii:

 

In Portugalia cazarea se face in apartamente cu bucatarie, toaleta si dus. In Danemarca, cazarea se face in corturi aduse de lucratori sau in spatii inchise (dormitoare); bucataria, toalete, dusuri, masini de spalat, TV sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrator/pe zi este de 4-5 euro in Portugalia si de 4-6 euro in Danemarca, pt. acoperirea costurilor de electricitate, apa. Transportul dus-intors este in responsabilitatea lucratorului. Mai multe informatii despre cazare si transport se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

 

Durata contractului:

 

1 martie-1 septembrie 2013. In Portugalia, contractul este intre 1 martie-1 iunie 2013. Celor mai buni lucratori li se ofera sansa sa lucreze in continuare in Danemarca, intre 1 iunie-1 septembrie 2013. 6 zile/saptamana, 40 ore mediu/saptamana. Munca incepe devreme dimineata si se termina in jurul pranzului.

 

Termen limită pentru aplicare: 08.01.2013

 

Mod de aplicare:

Candidatii trebuie sa trimita un CV model EUROPASS, in limba engleza, cu poza inclusa, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instructiunile de aplicare se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.Preselectia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selectie a persoanelor pre-selectate se va face in timp util de consilierul EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, din judetul de domiciliu al candidatului (in cazul judetului Harghitadoamna Viragh Zsuzsanna) Selectia va avea loc in ultima decada a lunii ianuarie 2013, la Timisoara. Detaliile referitoare la data, locatia si programul selectiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

 

 

 

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

TIBERIU PĂNESCU