Titlul proiectului

NOI OPORTUNITATI DE OCUPARE IN MEDIUL RURAL- TELEWORK

Codul programului / linia  buget

FSE /POSDRU/13/5.2/S/2    

Numar de identificare

FSE /POSDRU/13/5.2/S/2     din 25.09.2008

Beneficiar

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca HR

Adresa

Miercurea-Ciuc, B-dul Fratiei nr.2

Telefon, email, web

0266/313423 ; harghita@ajofm.anofm.ro

 

Nr.  1302/01.03.2010

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investește în oameni !

 

 

 

COMUNICAT DE PRESA

Privind proiectul Noi oportunitati de ocupare în mediul rural prin telework

 

 

          Pe teritoriul judetului Harghita se deruleaza proiectul noi Oportunități de ocupare în mediul rural prin telework, proiect în cadrul cărora se inaugureaza telecentrele din Sândominic (25.02.2010) , Sânmartin (2.03.2010), Șimonești (3.03.2010) și Gălăuțaș (04.03.2010).

Centrele au fost infiintate prin investitiile realizate de catre AJOFM HARGHITA dar un sprijin consistent a fost oferit de Consiliul Judetean Harghita in vederea identificarii spatiilor potrivite precum si a obtinerii cooperarii autoritatilor locale (primariile Sânmartin, Sândominic, Șimonești și Gălăuțaș). Valoarea investitiei se ridica la peste 400.000 ron (100000 ron/telecentru).

Dotarea este de ultima generatie, pe langa mobilierul aferent fiecare centru fiind dotat cu: 18 calculatoare electronice performante, cu casti, cu sistem de operare, suita de programe tip office, antivirus, 3 imprimante laser alb-negru, o imprimanta laser color, un multifunctional A3 (copiator scanner si imprimanta), centrala telefonica, 15 aparate telefonice, sistem de alarma, minilaptop pentru lector, videoproiector, ecran de proiectie, precum si alte obiecte de inventar indispensabile pentru buna functionare a telecentrelor.

         

In cadrul celor patru telecentre vor fi cursanti un numar de 320 de tineri cu domiciliul in mediul rural, in trei serii a cate 27 participanti.

Participantii vor beneficia de pregatire sub forma de initiere sau perfectionare in domeniile:

- Contabil

- Designer pagini web

- Limba engleza

- Operator introducere, validare date

- Asistent relaţii publice şi comunicare

- Operator calculator electronic şi reţele (telematică)

- Operator vânzări prin telefon (  telemarketing)

- Competenţe antreprenoriale

- Limba italiană/germană

Fiecare modul va avea 120 ore ceea ce asigura un total de formare profesionala de 1080 ore. Responsabil cu activitatea de formare profesionala in cadrul telecentrelor este partenerul local Agromro Sangeorgiu de Mures. După absolvirea fiecărui modul, participanții primesc un certificat de absolvire în conformitate cu prevederile OG 129/2000.

          Prin competentele acumulate pe perioada celor 1080 ore de curs, participantii vor putea fi incadrati cu sprijinul activ al AJOFM Harghita in cadrul unor companii care intentioneaza sa incadreze personal in regim de munca la distanta (telemunca). Pe teritoriul judetului Harghita se intenționează angajarea a minim 60 de persoane.

 

 

AJOFM HARGHITA

DIRECTOR COORDONATOR

 

TIBERIU PANESCU

 

 

 

Persoană de contact: Szabo Kazmer , asistent manager proiect, tel: 0742055759, e-mail: szabokazmer@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului

României !