COMUNICAT DE PRESĂ

 

                                    Servicii de mediere a muncii

 

 

 

La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita de la începutul lunii mai, a acestui an, au mai fost înregistraţi 644 de  şomeri, din care 569 nu au dreptul la  plata indemnizaţiei de şomaj, în timp ce numărul posturilor vacante anunţate a scăzut de la 152 la sfârşitul lunii aprilie la 139 la jumătatea lunii mai. În această situaţie Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita pune un accent deosebit pe activitatea de mediere a muncii, adică de punere în legătură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii raporturilor de muncă sau de serviciu. Astfel pe lângă activitatea de mediere a muncii realizată de angajaţii instituţiei, Agenţia a încheiat contracte pentru realizarea  serviciilor de mediere a muncii cu furnizori acreditaţi, în condiţiile legii, pe două zone cu arii extinse, care să acopere întregul judeţ.

            Medierea muncii va fi asigurată pe zona M-Ciuc – Odorhei – Cristur, de SC VECO-ROM SRL, şi de SC GAIA CONSULTING SRL pe zona Gheorgheni-Topliţa. Cei doi furnizori au ca obiective prevăzute prin aceste contracte, care expiră la 30.11.2009, de a realiza în total, prin activitatea de mediere, încadrarea  în muncă a 320 de persoane şi formarea profesională a unui număr de 156 de persoane din tot judeţul.

Menţionăm că toate serviciile oferite de Agenţie, chiar şi prin intermediul furnizorilor contractaţi, sunt gratuite pentru toate persoanele în căutarea unui loc de muncă.

Persoanele interesate pot contacta furnizorii de servicii de mediere a muncii la numerele de telefon sau direct la sediile acestora :

SC VECO - ROM SRL                                        M-Ciuc, B-dul Frăţiei nr. 11/B/4, tel 0266 317450, e-mail:office@vecorom.ro

                SC Gaia Consulting Group SRL               Gheorgheni, Gabor Aron nr.1/A , tel 0266 363040

 

 

 

 

 

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

 

TIBERIU PĂNESCU