Casetă text: AGENŢIA JUDEŢEANĂ 
PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ HARGHITA
B-dul Frăţiei nr.2, Miercurea Ciuc / Tel: (+40266)313423,             Fax: (+40266)312885 / Web site: harghita.anofm.ro /                E-mail: ajofm@hr.anofm.ro /
Operator de date cu caracter personal nr. 10397
Furnizor acreditat de servicii sociale – Decizia nr.82 / 10.03.2011
stema                                                                                                               anofm

 

Nr.5690/24.03.2014

Comunicat de presa

 

Angajatorii danezi ofera 50 de locuri de munca in Danemarca in agricultura la culegere de mazare.

 

Descrierea ofertei

Culegatorii vor lucra in Portugalia in perioada 15 aprilie-10 iunie; in Danemarca, intre 10 iunie - 1  septembrie; in Portugalia, intre 1 septembrie - 20 decembrie 2014. Se va munci intr-o comunitate internationala, cu oportunitati de dezvoltare a abilitatilor de munca si socializare. Lucratorii au ocazia de a-si dezvolta alte abilitati: pe langa culesul mazarei, unii lucratori pot fi soferi de autobuz/tractor, tamplari, zidari sau supervizori etc.Compania promoveaza respectul reciproc, responsabilitatea si increderea reciproca intre lucratori.

Conditii de participare

Varsta minimă 18 ani; Munca fizica grea, indiferent de clima; Experienta in munca agricola-avantaj; Lucratorii trebuie sa fie motivati si flexibili in privinta programului;Toleranta si respect pentru colegii din echipa; Onestitate si responsabilitate in toate situatiile; Atitudine pozitiva pentru dezvoltarea abilitatilor si contributie pozitiva in cadrul echipei. Mai multe informatii despre munca se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.  Cunostinta limbii engleze este obligatorie.

Plata muncii este in functie de cantitate si in acest sens lucratorii trebuie sa fie motivati. In Portugalia salariul minim lunar este de 507 euro+bani de concediu+bonusuri de masa, corespunzand pentru 172 ore si 1950 kg pe luna, ca nivel minim de performanta. Daca se atinge un nivel de performanta mai ridicat se plateste cu 0,35 euro/kg ca bonus la sfarsitul sezonului. Dupa perioada de instruire lucratorul trebuie sa fie capabil sa atinga nivelul minim, altfel poate fi concediat.  In Danemarca salariul este in jur de 0.6 euro/kg +12,5% bani de concediu. Dupa o perioada de instruire, lucratorii trebuie sa tinga nivelul minim de performanta de 28 kg/ora, altfel pot fi concediati. Impozitul si contributiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei daneze.Mai multe informatii despre impozite: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=44252&vId=0&lang=US

In Portugalia cazarea se va face fie la hotel fie in apartamente cu bucatarie, toalete si dus. Costul pentru cazare/electricitate este de 3-6 euro/zi, in functie de standardul. In Danemarca cazarea se face in corturi aduse de lucratori sau in rulote cu dormitoare; bucataria, toalete, dusuri, masini de spalat, TV si internet sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrator/pe zi este intre 4-8 euro in Danemarca (pt. acoperirea costurilor de electricitate, apa etc) in functie de solutia de cazare aleasa de lucrator. Transportul dus-intors Romania-Danemarca este in responsabilitatea lucratorului. In Portugalia, transportul de la locul de cazare pana la locul de munca este gratuit. In Danemarca, pentru transportul de la locul cazarii la locul de munca sau pentru cumparaturi, angajatorul va pune la dispozitia lucratorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoana; optional, lucratorii pot sa isi aleaga alt mijloc de transport la locul de munca.  Mai multe informatii despre cazare si transport se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

 

Culegatorii vor lucra in Portugalia in perioada 15 aprilie-10 iunie; in Danemarca, intre 10 iunie - 1  septembrie; in Portugalia, intre 1 septembrie - 20 decembrie 2014. Program de lucru 6 zile/saptamana. Munca incepe devreme dimineata si se termina in jurul pranzului.

Candidatii trebuie sa trimita un CV model EUROPASS, in limba engleza, cu poza inclusa, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Termen limita pentru trimiterea aplicatiilor - 3 aprilie 2014. Instructiunile de aplicare se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk. Preselectia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selectie a persoanelor pre-selectate se va face in timp util de consilierul EURES din cadrul AJOFM Olt.

Data limita pentru aplicare este 03.04.2014

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

PĂNESCU TIBERIU