COMUNICAT DE PRESĂ

 

          În cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane,       SC Veco-Rom SRL Miercurea-Ciuc derulează în parteneriat cu AJOFM Harghita proiectul „AI O ŞANSĂ! AI JOB CLUB-UL TĂU!”.

          Proiectul este finanţat în baza axei prioritare nr 5. „Promovarea masurilor active de ocupare”, domeniul major de interventie 5.1. “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

          Valoarea proiectului este de 1 817 980,00 RON, din care 1 711 081,00 RON finanţare nerambursabilă. Cofinanţarea pusă la dispoziţie de către SC Veco-Rom SRL în calitate de beneficiar este în valoare de 90 899,00 RON, valoarea neeligibilă a proiectului fiind de 16 000, RON.

          Obiectivul general al proiectului este creşterea ratei de ocupare şi armonizarea ofertei cu cererea de forţă de muncă.

În cadrul proiectului se vor organiza 3 Job Club-uri în 3 locaţii din judeţul Harghita şi anume Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiec şi Gheorgheni. Job Club-urile organizate sunt o măsură activă adaptată situaţiei şi nevoilor individuale, îmbunătăţind adaptabilitatea forţei de muncă şi determină persoanele din grupul ţintă propus la o atitudine activă şi pozitivă. Celor 400 de şomeri tineri care constituie grupul ţintă al proiectului li se oferă posibilitatea conştentizării propriilor aspiraţii şi aptitudini profesionale şi a importanţei informaţiilor de pe piaţa muncii Serviciile de informare şi de consiliere profesională şi de mediere oferite în cadrul Job Club-urilor, dublate de existenţa unu website local cu adresabilitate şomerilor tineri care doresc să intre sau să reintre pe piaţa muncii vor conduce la creşterea ratei de ocupare şi implicit la la creşterea semnificativă a posibilităţilor financiare a populaţiei, atrăgând după sine creşterea nivelului de trai.

Indicatorii de rezultat pe care proiectul îi va atinge sunt :

-         încadrarea în muncă a 50 de tineri şomeri dintre cei 400 consiliaţi ;

-         înscrierea la programe de formare profesională a 20 tineri şomeri;

Durata proiectului este de 24 de luni, proiectul demarând potrivit contractului de finanţare pe data de 1 iulie 2009.

Echipa de management a proiectului este condusă de Kanabe Gabriella, administratorul societăţii beneficiare.

Job Club-urile vor începe să funcţioneze începând cu luna septembrie, tinerii şomeri interesaţi fiind solicitaţi să contacteze fie societatea la nr telefon : 0266-317 450, adresă de e-mail : office@vecorom.ro, fie AJOFM Harghita la adresele afisate pe www.harghita.anofm.ro.

 

SC VECOROM SRL                                                                   AJOFM HARGHITA

Kanabe Gabriella                                                                        Panescu Tiberiu