COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

         Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita aduce la cunoştinţa angajatorilor că Procedura privind declararea lunară de către angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj , aprobată prin Ordinul ministrului muncii , solidarităţii sociale şi familiei nr. 405 din 2004 s-a modificat potrivit Ordinului nr. 1454 al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale .

Astfel trebuie completate în rubrici nou introduse informaţiile referitoare la raporturi de muncă suspendate în temeiul art. 52 alin. 1 lit. d din Legea 53/2003 – Codul muncii , şi pentru care salariaţii şi angajatorul acestora sunt scutiţi de plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor pentru şomaj în temeiul art. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/2009.

Începând cu declaraţia lunară privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj corespunzătoare lunii august se aplică dispoziţiile mai sus amintite .

Angajatorii care au beneficiat de dipoziţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 au obligaţia de a declara orele respective prin depunerea de declaraţii rectificative în termen de două luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Ordinului nr. 1454 ( 20 august 2009 - 20 octombrie 2009 ).

         Noul program de declaraţii poate fi descărcat de pe site-ul : www.anofm.ro .

 

 

 

 

DIRECTOR COORDONATOR

 

TIBERIU PĂNESCU