COMUNICAT

CURSURI DE CALIFICARE PENTRU ŞOMERI

 

            Criza economică îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai acut şi în judeţul Harghita, una din unităţile de măsură ale nivelului economic fiind numărul şomerilor  care, la această dată depăşeşte 14200. În vederea creşterii şanselor de ocupare pe piaţa muncii Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita a sprijinit şi sprijină în continuare persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, prin organizarea programelor de formare profesională.

În conformitate cu prevederile legale, pot urma programe de formare profesională, în mod gratuit, persoanele înregistrate la agenţie, ca persoane în căutarea unui loc de muncă, chiar dacă nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

De la jumătatea anului până în prezent 482 de şomeri din tot judeţul au absolvit  cursuri de calificare în meserii căutate în domeniul construcţiilor şi în domeniul comerţului, dar şi cursuri de comunicare şi cursuri de limbi străine (engleză, germană) prin care participanţii au dobândit  cunoştinţe şi abilităţi folositoare în multe domenii de pe piaţa muncii. Din numărul total al absolvenţilor 18% au reuşit, deja, să se încadreze pe piaţa muncii.

În aceată lună vor mai absolvi cursul de comerciant vânzător mărfuri alimentare 50 de şomeri din zonele Gheorgheni şi Topliţa şi alţi 51 de şomeri pe cel  de inspector de resurse umane, în zonele M-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

Până la jumătatea lunii decembrie a acestui an vor începe alte două cursuri de calificare în meseria de comerciant vânzător mărfuri alimentare, în localităţile Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc la care vor participa, în total, 50 de persoane care au absolvit cel puţin şcoala generală şi sunt  în evidenţa agenţiei.

Relaţii suplimentare se pot obţine la  Agenţia locală M-Ciuc, b-dul Frăţiei nr.2, tel 0266-313423 şi  la Agenţia Locală Odorheiu Secuiesc, str.Bethlen Gabor nr.2, tel. 0266-217820.

 

 

 

DIRECTOR COORDONATOR

 

TIBERIU PĂNESCU