COMUNICAT DE PRESĂ

 

                                    Serviciile de consultanţă în afaceri

 

 

 

În  temeiul Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita sprijină creşterea şanselor de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă prin servicii de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri.

Consultanţa şi asistenţa pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri se acordă, la cerere, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare, metode şi tehnici eficiente de management şi alte servicii de consultanţă.

Furnizorii acreditaţi, din localităţile M-Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa cu care  Agenţia a încheiat  contracte anul acesta, acordă serviciile de consultanţă şi asistenţă în afaceri, în mod gratuit atât şomerilor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, cât şi altor persoane în căutarea unui loc de muncă. Prin contractele încheiate acestor furnizori le revine obligaţia, de a oferi consultanţă în afaceri unui număr total de 200 de persoane în căutarea unui loc de muncă, iar Agenţiei îi revine obligaţia de a deconta, din bugetul asigurărilor pentru şomaj serviciile acordate unui număr de aproape 50 de persoane care vor începe o activitate independentă sau vor iniţia o afacere.

Persoanele interesate pot contacta furnizorii de servicii de consultanţă în afaceri la numerele de telefon sau direct la sediile acestora :

SC Human Reform Consulting SRL                                Od. Secuiesc, str. Eotvos Jozsef nr. 13, tel 0266 216015

Asociaţia Pentru Tineret Fidelitas                  M-Ciuc, str. Petofi Sandor nr. 38, tel 0266 312111

Asociaţia Pentru Tineret Fidelitas                  Topliţa, str. Nicolae Bălcescu nr. 14, tel 0266 342544

SC Gaia Consulting Group SRL                       Gheorgheni, Gabor Aron nr.1/A , tel 0266 363040

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

 

TIBERIU PĂNESCU