COMUNICAT DE PRESĂ

 

Serviciile de informare şi consiliere profesională

pentru persoanele cu handicap

 

 

 

În urmă cu câteva zile Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita a făcut cunoscute, persoanelor în căutarea unui loc de muncă,  atât prin mijloacele de comunicare mass media cât şi pe site-ul agenţiei (www.harghita.anofm.ro), numele şi datele de contact ale furnizorilor care prestează servicii de consultanţă şi asistenţă în afaceri şi servicii de mediere a muncii, în baza contractelor încheiate cu agenţia.

Pe lângă aceste servicii AJOFM Harghita a contractat, în premieră, în acest an, servicii de informare şi consiliere profesională pentru persoane cu handicap. Având în vedere că persoanele cu handicap reprezintă o categorie socială destul de defavorizată în ceea ce priveşte ocuparea pe piaţa muncii, în special în conjunctura economică actuală, conducerea AJOFM Harghita consideră necesară externalizarea acestui gen de serviciu pentru obţinerea unor rezultate bune.

Asociaţia Pentru Tineret FIDELITAS, din M-Ciuc, în calitate de furnizor al serviciilor de informare şi consiliere profesională va acorda un ansamblu de servicii care au ca scop furnizarea informaţiilor privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor, evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale, dezvoltarea abilităţilor şi încrederii în sine, instruirea în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă.  Până la data de 30.11.2009 contractul prevede informarea şi consilierea profesională, în mod gratuit, a unui număr de 40 de persoane cu handicap din tot judeţul, din care 15 să fie cuprinşi în programe de formare profesională, iar 10 să fie încadraţi în muncă .

Persoanele interesate pot contacta Asociaţia Pentru Tineret Fidelitas la numărul de telefon 0266 312111 sau direct la sediul din M-Ciuc, str. Petofi Sandor nr. 38.

              

 

 

 

 

DIRECTOR COORDONATOR

 

TIBERIU PĂNESCU