COMUNICAT

CALIFICARE PENTRU ŞOMERI ÎN DOMENIUL CONSTRUCŢIILOR

 

 

La începutul acestui an numărul şomerilor aflaţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita a fost de 15125, rata şomajului la nivelul judeţului fiind de 10,55 %. Din numărul total al şomerilor 6700 nu au nici un fel de calificare. În situaţia economică actuală este evident faptul că şansele de ocupare pe piaţa muncii, a acestor persoane sunt foarte reduse. Pentru a veni în sprijinul şomerilor care doresc să se califice sau să se recalifice în cazul celor care au meserii fără căutare pe piaţa muncii, A.J.O.F.M. Harghita organizează în luna ianuarie, prin intermediul Centrului Regional de Formare Profesională Braşov,  următoarele cursuri de calificare în meserii din domeniul construcţiilor:

-          la Miercurea-Ciuc: montator gips-carton, dulgher

-          la Odorheiu Secuiesc: dulgher, zidar, montator gips-carton

-          la Gheorgheni: dulgher

-          la Topliţa: zidar, dulgher

Se pot înscrie şi pot urma gratuit aceste cursuri persoanele aflate în evidenţa agenţiei, fie că sunt şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi, dacă în perioada de şomaj -ultima perioadă, în cazul celor care au mai fost în şomaj - nu au mai urmat un alt curs de formare profesională organizat de agenţie.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă:

  1. certificat de naştere , copie şi original
  2. certificat de căsătorie, dacaă este cazul, copie şi original
  3. buletin/carte de identitate, copie şi original
  4. adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că persoana este aptă pentru meseria în care doreşte să se califice

Informaţii suplimentare se pot obţine la agenţiile locale şi punctele de lucru ale căror adrese şi numere de telefon sunt date mai jos:

-          Agenţia locală M-Ciuc – b-dul Frăţiei, nr.2, tel.0266/313423

-          Agenţia locală Od. Secuiesc – str.Bethlen Gabor, nr.2, tel.0266/217820

-          Punct de lucru Gheorgheni – cart. Florilor 35/A, tel.0266/363727

-          Punct de lucru Topliţa – Nicolae Bălcescu nr.14, tel. 0266/342544

 

DIRECTOR COORDONATOR

 

TIBERIU PĂNESCU