COMUNICAT DE PRESĂ

 

Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi

 

 

         Vineri, 25.09.2009, cu începere de la ora 9 00 s-a desfăşurat bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita în 4 localităţi din judeţ. Au fost prezenţi, 43 de angajatori, care au oferit în total 223 de locuri de muncă. Cu toate că la nivelul judeţului numărul absolvenţilor în căutarea unui loc de muncă (508) a fost dublu faţă de numărul locurilor de muncă oferite au fost selectaţi în vederea încadrării numai 118 iar încadraţi, pe loc au fost numai 6 absolvenţi din care 3 la Gheorgheni şi 3 la Topliţa.

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite la Gheorgheni – 115, din partea a 12 angajatori, în timp ce la Odorheiu Secuiesc şi Miercurea-Ciuc acelaşi număr de angajatori ca la Gheorgheni au oferit 43, respectiv 48 de locuri de muncă. La Miercurea Ciuc numărul absolvenţilor în căutarea unui loc de muncă a fost de aproape 4 ori mai mare decât numărul locurilor de muncă vacante. Au fost selectaţi în vederea încadrării 35 de absolvenţi, adică 21% dintre participanţi.

La Topliţa s-a înregistrat cea mai mare rată de participare comparativ cu oferta locurilor de muncă. Angajatorii, 8 în total  au oferit 17 locuri de muncă vacante, în timp ce numărul absolvenţilor în căutarea unui loc de muncă a fost de 80.

Faptul că angajatorii din judeţ au fost afectaţi de criza economică rezultă şi din comparaţia rezultatelor acestei burse cu bursa similară desfăşurată anul  trecut, în aceeaşi perioadă, bursă la care au fost oferite, la nivelul judeţului 347 locuri de muncă vacante. 

 

 

                                                       DIRECTOR COORDONATOR

 

TIBERIU PĂNESCU