ROMĀNIA

MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECTIEI SOCIALE

AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ  HARGHITA

Bulevardul Frăţiei nr. 2 , Miercurea Ciuc

 Tel: (+40266) 313423 Fax : 0266-312885

E-mail: harghita@ajofm.anofm.ro

Operator de date cu caracter personal nr 10397

 

 
 


                                                                                                                        

 

 

 

        

 

 

Comunicat de presă

 

 

Īn cadrul eforturilor permanente ale AJOFM Harghita de a reduce birocraţia, de a creşte gradul de satisfactie a clienţilor săi īn conformitate cu politicile de calitate adoptate, īn cooperare cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita s-a stabilit ca persoanele care doresc să se īnregistreze la Agenţia pentru Ocupare pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj să se poată prezenta la sediile agenţiei, la care este arondată localitatea de domiciliu, fără a prezenta adeverinţa eliberată de DGFP Harghita, care trebuie să consemneze nivelul veniturilor impozabile . Această adeverinţă va fi solicitată de catre AJOFM Harghita pentru fiecare somer inregistrat, īncepand cu dosarele depuse de la 1 octombrie 2010.

Precizăm că pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, persoana care solicită acest drept trebuie să aibă venituri impozabile de maxim 500 ron/lună. Persoanele care potrivit evidenţei  DGFP Harghita au venituri peste limita mai sus amintită, vor fi solicitate să īşi clarifice situaţia iar īn cazul īn care informaţia este reală se va emite decizie de respingere a cererii de indemnizaţie de şomaj.

Precizăm de asemenea că persoanele care au domiciliul stabil sau viza de rededinţă (flotant) īn alt judeţ sunt obligate să solicite şi să prezinte la AJOFM Harghita adeverinţa eliberată de organul fiscal competent.

Prin această măsură solicitanţii nu mai sunt obligaţi să se deplaseze la sediile administraţiei financiare la care este arondată localitatea de domiciliu, nu mai trebuie să stea la coadă şi deci să piardă timp şi bani pentru stabilirea unui drept.

Implicit va creşte şi satisfacţia celorlalţi clienţi ai DGFP Harghita, deoarece cozile de la ghisee vor fi mai mici.

Īn anul 2009 un număr de 12014 persoane au solicitat indemnizaţie de şomaj de la AJOFM HARGHITA.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

 

TIBERIU PANESCU