FOARTE IMPORTANT

IN ATENTIA

PERSOANELOR FIZICE CARE REALIZEAZA ACTIVITATI DEPENDENTE CF ART. I DIN OUG 58/2010

SI

A PERSOANELOR CARE REALIZEAZA VENITURI DE NATURA PROFESIONALA CF ART III DIN OUG 58/2010

 

 

          Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita, din dorinţa de a veni īn sprijinul persoanelor fizice care realizează venituri de natură profesională, altele decāt cele salariale, pentru care se datorează contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj, conform art. III   alin. (2)  din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar fiscale, cu modificările şi completările ulterioare, le invită pe acestea, īn cel mai scurt timp, la sediul AJOFM Harghita, situat īn municipiul Miercurea Ciuc, B-dul Fratiei, nr. 2, tel. 0266313423, īn vederea depunerii Declaraţiei privind asigurarea īn sistemul asigurărilor pentru şomaj.

          Programul de lucru al AJOFM se desfăşoară zilnic īntre orele 830 - 1630, cu posibilitatea de prelungire a acestuia, după caz.

          Formularul declaraţiei poate fi descarcat de aici, sau poate fi găsit la sediul agenţiei.

          După completarea de către persoanele fizice a datelor personale, acestea vor trebui să precizeze venitul net realizat, astfel īncāt să poată fi stabiltă baza de calcul a contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, īn condiţiile īn care cota contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit prevederilor legale, este de 0,5%, iar baza de calcul a contribuţiei se determină prin īnsumarea veniturilor nete realizate, dar nu mai mult decāt echivalentul a de 5 ori valoarea salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor pentru şomaj şi care, pentru anul 2010 a fost 1.836 lei.

          Contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj, datorată īn baza Declaraţiei avute īn vedere se achită īn contul 28.2104.04.09, cod IBAN RO41TREZ35128210409XXXXX, deschis la Trezorerie Miercurea Ciuc pe seama Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cod fiscal 11344042.             

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

 TIBERIU PANESCU